autor: Rada Jedi » 19 sie 2023, 20:14
Ocenianie podania
Ile trwa ocena podania?
Proces oceniania trwa 7 dni, które liczymy od momentu pojawienia się wiadomości z konta Jedi Council, będącego oficjalnym sygnałem rozpoczęcia głosowania. Jeżeli głosy będą układały się jednoznacznie, czyli ponad połowa głosujących odda głos pozytywny lub negatywny, głosowanie zakończy się wcześniej.
Kto ocenia moje podanie?
Oceną podań zajmuje się grono doświadczonych członków Akademii, od stopnia Padawana wzwyż. Każdy głos ma taką samą wagę, decyduje większość. W przypadku remisu uwzględniane są głosy członków z niższymi rangami, którzy zamieścili swoje opinie w trakcie trwania głosowania.
Czy mogę wchodzić w dyskusję z oceniającymi moje podanie?
Tak, jak najbardziej - czy to na forum, czy też na discordzie. Zachęcamy do tego, by reagować na odpowiedzi pod podaniem, nie jest to źle odbierane, a często może wręcz pomóc, jeżeli obronisz jakiś aspekt swojej historii, który dla głosujących wydawał się być problematycznym. Pamiętaj jednak, by dyskusję prowadzić w sposób kulturalny, a ewentualną krytykę przyjmować ze zrozumieniem. Uwierz, że i nam zależy, byś do nas dołączył, a drobiazgowa analiza Twojego podania jest tego objawem. Chcemy w ten sposób wyciągnąć z Ciebie to, co najlepsze, wskazać rzeczy do poprawy i pomóc ulepszyć Twoją grę w przyszłości.
Głosowanie zakończone, dostałem się! Co dalej?
Gratulacje! Po zamknięciu podania otrzymasz prywatną wiadomość z wytycznymi, która pojawi się w Twojej skrzynce odbiorczej na forum (na górze ekranu, z prawej strony). Gdy dołączysz do naszej grupy na discordzie, przydzielona zostanie Ci także nowa ranga, która da dostęp do dodatkowych kanałów. Już wkrótce ktoś się z Tobą skontaktuje.
Głosowanie zakończone, nie dostałem się... Co dalej?
Hej, to jeszcze nie koniec! Odrzucenie podania nie dyskwalifikuje Cię z przyszłego członkostwa. Możesz złożyć kolejną aplikację po upływie 7 dni od oficjalnego zamknięcia poprzedniej próby. Pamiętaj jednak by wyciągnąć wnioski przy pisaniu nowego podania. Nie wolno Ci również używać starej historii i tej samej postaci. Musisz stworzyć nową, lepszą opowieść, od zera, korzystając ze wskazówek, które przeczytałeś w naszych komentarzach. Odezwij się również do nas na discordzie - na pewno zbierzesz jeszcze więcej cennych opinii, będziesz mógł także skonfrontować pomysł na kolejną historię nim umieścisz ją na forum.
Moje podanie zostało odrzucone przed startem głosowania! Dlaczego?
Rada Jedi ma możliwość odrzucenia podania, jeżeli uzna, że jest ono plagiatem, zostało wygenerowane przez sztuczną inteligencję, bądź też pochodzi od osoby, która jakoś naraziła się naszej społeczności. Podanie nie zostaje również dopuszczone wtedy, gdy nie spełnia minimalnych wymagań jakości tekstu. Polecamy zapoznać się z regulaminem rekrutacji, gdzie dokładniej omówiono tego typu przypadki - albo pytać na discordzie, gdzie zawsze znajdziesz kogoś do pomocy.