Kannos Lightdust pisze:Dragon Age 2 OST - troche sie rozczarowalem. Zreszta cala gra z poczatku mnie rozczarowala. Po przemyslaniach jest troche lepiej. Ale muzyka byla znacznie lepsza w DA:O niz tutaj. Zbrodnie popelnil: Ion Zur?

Tak, oba soundtracki komponował Zur. Muzyki z drugiej części jednak jeszcze nie słyszałem. Muzykę z pierwszej części już chyba tu wspominałem, robił to też Hebran, ale śmiało mogę powtórzyć. Pod tą muzykę łatwo podstawić sobie wiele "scen", z tego względu zaskakująco często słucham jej podczas RP.

Ferelden at War, Battle the Blight - te utwory ładnie prezentują znakomity klimat "bitewny".
Kannos Lightdust pisze:Assassin's Creed 2 OST - wyjatkowo bardzo przypadla mi do gustu. Bodajze Jesper Kyd odpowiada za tego ost Naprawde swietny..... samo sluchanie nakreca mnie na odpalenie gry ponownie. ;P
Także polecam, za przykład dając utwór
Ezios' FamilyZachaczając o te tematy - kto przepada za tego typu muzyką, może śmiało zahaczać o dwie wytwórnie produkujące muzykę trailerową:
Two Steps From Hell i
Immediate Music. W gruncie rzeczy, to ta sama stylistyka, co w muzyce filmowej. Ta pierwsza wytwórnia bodajże rok temu wydała dostępny przez Internet album (poprzednie nie były oficjalnie wydawane), zatytułowany
Invincible. Proponuję spróbować takich utworów jak Heart of Courage, Velocitron, Power of Darkness, Jump, dość nieżle reprezentują całą stylistykę wytwórni. W wypadku Immediate Music - Onward to Freedom, Age of Discovery, An Epic Age. Ich wydany oficjalnie album zwie się
Trailerhead.