autor: Saela Taarz » 14 kwie 2015, 20:09
Pozwól, że odpowiem na to pytanie w ten sposób. Nie znam osobiście żadnego Człowieka Pustyni, który byłby wrażliwy na Moc. Co innego ludzie, którzy wychowywali się, bądź mieszkali wśród Ludzi Pustyni przez wiele lat. Tutaj znam dwa przypadki. Jest tylko jeden problem...
O ile takie udokumentowane przypadki się znalazły, o tyle wiem iż nie są one częste i byłbym niezwykle surowy w swojej ocenie, wręcz z góry nastawiony na głos negatywny. Dlaczego? Jedna z tych osób, człowiek wychowujący się wśród Ludzi Pustyni, według naszej wersji kanonu nadal żyje. Drugi taki przypadek byłby zbyt wielkim zbiegiem okoliczności. O ile jestem w stanie przełknąć tysięcznego człowieka-sierotę z Coruscant, to przebolenie drugiego człowieka takiego jak A'Sharad Hett... nie.
Mam nadzieję, że ten niewielki wywód odpowiedział na Twoje pytanie, przynajmniej jeśli chodzi o Ludzi Pustyni. Jeśli chodzi o inne nietypowe rasy, to musiałbyś się upewnić, że wśród przedstawicieli były jednostki wrażliwe na Moc, nie było to czymś niezwykłym, no i że przedstawiona historia Twojej postaci nie jest kopiuj-wklej-zamień historii postaci, na której się wzorujesz. No i najlepiej jest wybrać taką rasę, która ma jakiś model w grze Jedi Academy, ponieważ stworzenie zupełnie nowego wykracza poza umiejętności większości obecnych tutaj osób.