Podanie - Przykład 1
- Informacje ogólne
a. Imię/Nick: Janno
b. Wiek: 17
c. Krótki opis własnej osoby: Jestem uczniem technikum informatycznego, więc naturalnie lubię komputery i wszystko, co z nimi związane, łącznie z grami. Zazwyczaj bywam spokojną i zrównoważoną osobą, ale czasami trochę ponarzekam. Lubię książki o tematyce sensacyjnej, muzykę instrumentalną, esport (głównie Liga Legend). Od niedawna zacząłem naukę gry na pianinie.
d. Styczność z RP: Jestem fanem gier RPG, uczestniczyłem w RP o tematyce Gwiezdnych Wojen prowadzonych za pośrednictwem Discorda. Ponadto lubię papierowe "bitewniaki" w klimacie fantasy i regularnie grywam w nie ze znajomymi. Bywa, że czasami wchodzę w buty Mistrza Gry, bo lubię rozpisywać questy, tworzyć bohaterów itd.
e. Styczność z Jedi Academy: Dawno temu przeszedłem Jedi Academy w trybie single player, zdarzyło mi się grywać na publicznych serwerach ze znajomymi. Występowałem pod nickiem Janno, może ktoś kojarzy?
f. Discord: JanNowak#1234
- Postać i historia
a. Imię: Janno Vak
b. Wiek: 21
c. Pochodzenie: Tatooine
d. Rasa: człowiek
e. Opis zewnętrzny: Niewysoki chłopak o ciemnej karnacji, z wyraźną szramą na prawym policzku. Jego czujny, rozbiegany wzrok sugeruje, że Janno niejedno w życiu widział i słyszał. Przezorność młodzieńca podkreśla kolba blastera, która raz po raz wyłania się z przewiewnych szat w trakcie marszu. Całości obrazu dopełnia szeroki kapelusz, chroniący Janno przed palącymi słońcami Tatooine.
f. Historia:
Opowiadanie na minimum 800 słów.
- Informacje dodatkowe
a. Skąd dowiedziałeś się o Akademii?
Słyszałem o Was już kiedyś, ale dopiero niedawno sobie o tym przypomniałem, gdy zobaczyłem reklamę na Facebooku.
b. Co zachęciło Cię do złożenia podania?
Jak wyżej, zaciekawiła mnie reklama na Facebooku. Przejrzałem stronę i zainteresowała mnie Wasza formuła. Potem wpadłem na discorda, gdzie rozmawiałem z niektórymi z Was. Format zapowiada się ciekawie, więc chcę spróbować.
c. W jaki sposób mógłbyś wspomóc rozwój naszej społeczności?
Lubię pisać opowiadania oraz rozmaite teksty fabularne. Widziałem, że na swojej stronie macie Holonewsy, być może mógłbym pomóc w ich realizacji. Mam też zacięcie do programowania, więc chętnie pomogę przy rozwoju modyfikacji i plików.
Podanie - Przykład 2
- Informacje ogólne
a. Imię/Nick: Anna
b. Wiek: 20
c. Krótki opis własnej osoby: Studiuję architekturę w dużym mieście. Pasjonuję się sztuką i architekturą (o dziwo), ale nie pogardzę także grami komputerowymi. Lubię zwierzęta i pewnie byłabym weterynarzem w alternatywnym życiu. Lepiej radzę sobie z rysowaniem, niż z pisaniem, co zapewne widać.
d. Styczność z RP: Niestety brak, natomiast bardzo lubię gry MMO oraz Star Wars i zdarzyło mi się grywać klimatyczne sesje w TORze.
e. Styczność z Jedi Academy: Do tej pory nie grałam w Jedi Academy. Gram w TORa, a w zeszłym roku zdarzyło mi się zagrać w Fallen Order.
f. Discord: AnnaKowalska#1234
- Postać i historia
a. Imię: An'nako'walska (Nako)
b. Wiek: 36
c. Pochodzenie: Csilla
d. Rasa: Chiss
e. Opis zewnętrzny: Wysoka chisska o szczupłej posturze i krótkiej, schludnej fryzurze na żołnierską modłę. W jej postawie widać wyuczone maniery, które sugerują, że była osobą z wyższych kręgów społeczeństwa. Mimo to, Nako zdaje się być cichą, wycofaną osobą. Porusza się niemalże bezszelestnie, jakby nie chciała przykuwać niczyjej uwagi.
f. Historia:
Opowiadanie na minimum 800 słów.
- Informacje dodatkowe
a. Skąd dowiedziałeś się o Akademii?
Od znajomego, który wciąż tu gra.

b. Co zachęciło Cię do złożenia podania?
Wyżej wymieniony znajomy. Bardzo mnie namawiał, aż w końcu stwierdziłam, że spróbuję, by dał mi spokój! A na poważnie - lubię Star Wars, na RP się nie znam, ale Wasze miejsce wygląda na fajną społeczność, by się wkręcić...
c. W jaki sposób mógłbyś wspomóc rozwój naszej społeczności?
Yyy... Nie wiem. Potrafię rysować, uważam się też za dosyć towarzyską osobę, z poczuciem humoru. Mogę porobić jakieś ładniejsze grafiki do kart postaci, a jeżeli nie będą potrzebne, skupię się na tworzeniu memów, bo słyszałam, że jesteście ich koneserami!