Veadil Seeker - [podanie otwarte]

Punkt zbiórki kandydatów na Jedi, którzy sądzą, że poradzą sobie ze wszystkimi przeszkodami jakie postawi przed nimi wola Mocy.

Jak dołączyć do Akademii Jedi?

1. Pierwszy raz na stronie? Kliknij tutaj, by zapoznać się z regulaminem Akademii Jedi.
2. Chcesz złożyć podanie? Kliknij tutaj, by poznać regulamin rekrutacji i uzyskać niezbędne informacje.
3. Potrzebujesz pomocy lub wskazówek przy tworzeniu historii? Kliknij tutaj, by zapoznać się z pomocami dla aplikantów.
4. Uważasz, że masz już pomysł na historię? Kliknij tutaj, by sprawdzić często zadawane pytania i przeczytaj komentarze pod ostatnimi podaniami, uniknąć popularnych błędów.
5. Gotów, by złożyć podanie? Kliknij tutaj, by zdobyć szablon, który należy wypełnić, bądź też użyj tego, który pojawi się automatycznie przy utworzeniu nowego tematu w tym dziale.
6. Wciąż masz wątpliwości lub inne pytania? Kliknij tutaj, by dołączyć do naszej grupy na discordzie, gdzie uzyskasz pomoc.

Veadil Seeker - [podanie otwarte]

Postautor: Veadil Seeker » 20 wrz 2026, 16:16

- Informacje ogólne

a. Nick na discordzie:
- Veadil

b. Wiek:
- 30

c. Krótki opis własnej osoby: [Hobby, zainteresowania, krótko się przedstawić]
Od urodzenia Aleksander. Technik informatyk, interesuję się szeroko pojętą informatyką, w wolnym czasie gry, muzyka i pilnowanie dwóch kotów żeby nie zdemolowały mi kawalerki. Jestem raczej wygadany, ale na początku wstydliwy. :)

d. Doświadczenie z RP: [Przykład: Jestem fanem gier papierowych RPGów, uczestniczyłem w RP o tematyce Gwiezdnych Wojen prowadzonych za pośrednictwem Discorda.]
-Nigdy nie miałem do czynienia z RP, jednakże chętnie spróbuję i dowiem się "czym to się je". Grałem z dziesięć lat temu w Jedi Academy, za czasów klanów takich jak MoTL, SEoJ, GOW i tak dalej.

- Karta postaci
a. Imię:
- Veadil Seeker
b. Wiek:
- 29
c. Pochodzenie:
- Eshan
d. Rasa:
- Echani
e. Opis wyglądu:
- Blada cera, wzrost około 180 centymetrów, szczupłej postury, jasno-niebieskie oczy, krótkie ciemne włosy w wyniku mutacji genów. Na co dzień chodzę w ciemnych kolorach.

f. Przeszłość postaci:
- Tak naprawdę moje dzieciństwo nie było zbyt łatwe. Urodziłem się w bardzo biednej rodzinie, rodzice zajmowali się przede wszystkim handlem. Starali się jednak zapewnić mi spokój i bezpieczeństwo jak tylko mogli.
Odkąd pamiętam czułem się inny od całej reszty, słyszałem nieraz, że jestem zbyt porywczy, impulsywny i nie potrafię nad sobą zapanować. Prześladowało mnie uczucie, którego nie potrafiłem nikomu opisać, czułem, że coś we mnie jest wyjątkowego, coś co sprawiało, że potrafiłem widzieć i słyszeć więcej niż moi rówieśnicy.
Krótko po moich siedemnastych urodzinach zaatakowano nasz dom, nie pamiętam co się dokładnie wtedy wydarzyło, jednakże moi rodzice zginęli a ja zostałem sam. Tułałem się z miejsca do miejsca, pomagając napotkanym ludziom w zamian za jedzenie czy schron. Pewnego dnia na mojej drodze spotkałem mężczyznę, przy pierwszym spotkaniu od razu poczułem, że jest inny, tak samo jak ja. Widziałem w nim więcej, niż w każdej innej napotkanej istocie. Niedługo później opowiedział mi swoją historię,
okazało się, że jest czuły na moc, pokazał mi co potrafi a ja wiedziałem, że to jest właśnie to, co czułem od zawsze.
Zaczął mnie trenować, uczyć podstaw i tego jak z mocy korzystać przede wszystkim, uważam, że spotkanie go na swojej drodze nie było przypadkowe!
Niestety, nie trwało to zbyt długo, ponieważ pewnego poranka po prostu zniknął, do dzisiaj nie wiem, co się z nim stało, chociaż czasem czuję jego obecność.
Jestem uczynny, pomocny. Staram się zawsze wyjść z trudnej sytuacji. Określam siebie jako ambitny a jednocześnie leniwy, z czym staram się walczyć.
Moją gorszą stroną na pewno jest to, że jestem porywczy i impulsywny, staram się nad tym panować, jednak nie zawsze mi to wychodzi.
Podstawy już znam, dlatego teraz poszukuję miejsca, w którym będę mógł dokończyć swój trening, poznać "swoich", odkryć prawdziwą przyczynę zniknięcia Daaro Sanna i zacząć swoje nowe życie.

- Informacje dodatkowe
a. Skąd dowiedziałeś się o Akademii?
Właściwie to z Google, po prostu wpisałem Jedi Academy polska.
Veadil Seeker
Przybysz

Re: Veadil Seeker - [podanie otwarte]

Postautor: Rada Jedi » 20 wrz 2026, 17:31

Podanie spełnia minimalne wymagania, zostaje więc poddane głosowaniu wedle przyjętego regulaminu. Głosowanie kończy się 27 września 2026 o 23:59 lub w razie jasnego wyniku głosowania - wcześniej

Zachęcamy wszystkich członków Akademii do wyrażenia swoich opinii na temat ocenianego podania.
Awatar użytkownika
Rada Jedi
Rada Jedi

Re: Veadil Seeker - [podanie otwarte]

Postautor: Lethari » 20 wrz 2026, 23:40

Powiem szczerze, że nie bardzo wiem jak podejść do twojego podania. Szkoda, że historia twojej postaci jest krótka. Można było rozwinąć chociaż trochę wspomniane wątki, napisać o nich coś więcej. Nie wiem, jakieś przemyślenia, może refleksje albo zmaganie się z trudnościami po tym co spotkało postać po tym ataku na rodzinny dom. Postać mogła na przykład wpaść w konflikt z prawem, co byłoby w pewnym stopniu jedną z naturalnych konsekwencji tego co sie stało. I tym samym napędziłoby to postać do działań aby coś zmienić w życiu. To tylko prosty przykład. Kolejnym "drobnym" błędem z twojej strony jest niewłaściwe stosowanie akapitów, trochę niechlujnie to wygląda.

Moim "największym" problemem jednak jest wzmianka o "tajemniczym" i "uzdolnionym" człowieku i fakt że w sposób namacalny czegokolwiek Cie uczył z zagadnień odnośnie Mocy. Gdyby to było jasno określone w formie jakiegoś snu, czy wizji - to jeszcze mógłbym na to przymknąć oko. Osobiście starałbym sie takich motywów unikać, bo po pierwsze nie zalecałbym tego używać dla postaci, które ledwo co zaczynają swoją drogę u nas. Po drugie nie jest jasno określone, w jakiej formie dana postać Cie tego uczyła, jeśli już spotkała kogoś takiego. A po trzecie, z reguły sam fakt tego że napiszesz coś w tekście nie sprawi nagle, że będziesz to potrafił wykorzystać w grze, bo u nas każda nowa postać zaczyna praktycznie od zera jeśli chodzi o wszelkie zdolności związane z Mocą. Przez co potem może dochodzić do kuriozalnych sytuacji, gdzie z tekstu podania wynika że postać potrafi X a gdy przychodzi do danej sytuacji w grze, to postać, którą gramy nie jest w stanie tego X zrobić. Chodzi mi tutaj o same mechaniczne zdolności, i tego jak obecnie u nas to wszystko funkcjonuje jeśli chodzi o korzystanie z takich rzeczy opisowych, bo tego sie uczysz dopiero po dołączeniu. Nasza gra jest pod tym względem specyficzna.

Jednakże, twoim największym plusem była w mojej ocenie wczorajsza sesja na serwerze testowym. Poradziłeś sobie całkiem nieźle, dlatego na chwilę obecną oddam głos Neutralny
Awatar użytkownika
Lethari
Rycerz

Wróć do Punkt rekrutacyjny